Svenska kändisar sluter upp i #KavlaUpp kampanjen med gemensamt budskap om vikten av vaccinering. R’n’B sångerskan Cherrie och skådespelaren David Nzinga är med i kampanjen. En unik rikstäckande kampanj för solidaritet mellan alla svenskar inför vaccination mot Covid-19.

Efter ett år under pandemins mörka moln, med många dödsfall och ännu fler svårt sjuka och drabbade, står vi nu inför möjligheten att ta oss ur det värsta. Tillsammans kan vi få tillbaka det normalläge i samhället vi är vana vid. För att nå dit behöver vi alla kavla upp en ärm och vaccinera oss.

– Jag kavlar upp för att jag saknar att umgås med de som står mig närmast utan att känna mig orolig. Självklart saknar jag även att få uppträda framför publik och jag längtar tills den dagen vi öppnar upp samhället som vanligt igen.” säger Cherrie.

Kampanjen ”Kavla upp” är ett sätt att hjälpa till att övertyga befolkningen att vaccinering är det enda effektiva sättet för att stoppa smittspridningen. Om vi ska kunna hindra virusets framfart och stoppa fler mutationer behöver minst 80 % av den vuxna befolkningen vara immun, helst fler. Men det finns en oro och viss tvekan hos en del och det är till dem som kampanjen ”Kavla upp” främst vänder sig.

– Det vaccinationsprogram som nu pågår är en historisk ansträngning av ofattbara proportioner och kan kanske vara det viktigaste vi gjort i modern tid. Vi vaccinerar oss inte enbart för att vi själva ska hålla oss friska, vi gör det även för varandra, säger Helen Westin, initiativtagare och ordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer.

I den unika kampanjen ”Kavla upp” har allt från artister, skådespelare, sportprofiler och författare anslutit tillkampanjen. Janice, Loreen, Armand Duplantis, Janice, Lena Endre, Jason Diakité, Eva Röse, Jens Lapidus m.fl. ställt sig framför kameran med en uppkavlad ärm.

Kampanjen är ett privat initiativ av Sveriges Kommunikationsbyråer och är helt finansierad genom privata donationer från några av Sveriges mest namnkunniga näringslivsprofiler så som styrelseordförande H&M, Märta Schörling Andreen, Daniel Ek, grundare och vd Spotify, Nordic Capital och många fler.

Janice, Foto Mattias Edwall

Jason Diakité, Foto: Mattias Edwall

/Africanent.se