Igår hölls P3 Guld galan. Galan sändes från ett hotell i Stockholm i radio och tv och går även att se och höra i efterhand på SVT Play och i Sveriges Radio Play. Victor Leksell och rapparen Yasin var kvällens stora vinnare med två vinster vardera.

Årets gala leddes av skådespelaren Emma Molin och artisten Oscar Zia. Från hotellets pool, olika hotellrum, hiss och kajplats uppträdde artisterna Zara LarssonMiss Li,  NewkidDaniela Rathana och Oskar LinnrosChelsea MucoJamkidOliviahRezSeedyWintina och Madi BanjaTribe FridayNea och kvällens vinnare av Årets grupp Hov1.

Rapparen Yasin vann kategorin Årets artist och Årets hiphop 2021. Yasin har suttit häktad för stämpling till människorov av en annan känd artist, men nekar till anklagelserna. Sedan rapparen nominerades har P3 Guld – Sveriges Radio fått ta emot stor kritik från personer som anser att Yasin inte ska få något pris, dels för artistens låttexter och för att han sitter häktad. På Musiken i P3:s sociala medier konto blev man tvungen att pausa kommentarsfältet på grund av alla kommentarer.

Madi Banja, Chelsea Muco, Jamkid, Oliviah, REZ, Seedy & WINTINA – Tillsammans / live på P3 Guld 2021

“Tillsammans” är skapad i samband med Black lives matter

/Africanent.se