ANNONS

Den 30 november 2018 blev det klart att Kadiatou skulle tävla mot Sebastian Walldén i Idolfinalen som arrangerades i Globen den 7 december 2018. Hon slutade där på en andraplats. Den 14 december samma år släppte Kadiatou sin första singel Say Something.

Nu på lördag är det dags för Melodifestivalen, först ut i startfältet är Idol-tvåan Kadiatou. Deltävlingarna som normalt sett hålls i hela landet sänds från Annexet i Stockholm. På grund av den rådande pandemin kommer ingen publik att vara på plats. Kadiatou tävlar med låten One Touch, skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov. Hennes tävlingslåt är skriven av två tidigare Eurovision-vinnare (Joy och Linnea Deb som skrev Måns Zelmerlöws ”Heroes”).

Nu är det snart 4 år sedan Kadiatou kom tvåa i Idol, på lördag debuterar hon i Melodifestivalen. Vi hann ställa ett par frågor till Kadiatou som laddar inför årets största tävling.

Hur känns det att vara först ut startfältet?

– Det känns jättekul, lite nervöst och lite läskigt, helt otroligt att jag fått den äran! Det ska nog gå bra!

Kadiatou. Foto: Paulina Torbjörnsen

Vad handlar låten One Touch om?

– Det är en låt som handlar om glädje, att ha kul och njuta. Just därför valde jag låten, för att sprida glädje! Jag vill gå upp på scenen och göra min grej, ha kul!

Hur vinner man tittarnas kärlek?

– Jag har väl ingen strategi, jag kommer köra mitt rejs, försöka få in känslan, bara köra på och tänka extra mycket på scenspråket. Sen är det upp till dem, vad publiken tycker är bra…

2020 och början på 2021 präglas av pandemin…Hur har det påverkat dig?

– Musikbranschen har ju varit nere…jag försörjer mig på musiken…Det har absolut inte varit enkelt, man har varit tvungen att göra det bästa av situationen. Det spelar ingen roll hur mycket man sitter och grubblar eller att man försöker tycka synd om sig själv. Jag har lagt min tid på att vara extra mycket i studion, fokusera och göra musik.

Hur ser veckan ut?

Schemat är fortfarande rörigt, vi ska sätta oss i helgen och fastställa allt. Jag måste bara tänka på att göra allt som finns på schemat…Sen gäller det att vara utvilad och redo.

På Instagram såg vi en liten teaser från din Mello-outfit, såg glammigt ut!

Vi håller på att testa nu, det är olika vibes i mitt scennummer, men skulle jag nog säga att det är lite glam också…

Melodifestivalen 2021 sänds lördag 6 februari kl. 20.00 i SVT1 och SVT Play

Kadiatou

Låt: One Touch

Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov.

Foto: Paulina Torbjörnsen

/Africanent.se

ANNONS