Afripedia vinner Swedish Design Awards 2020 i kategorin digitala tjänster och produkter. Juryns motivering: “With a strong vision anchored in design, communication and function, Afripedia succeeds in making room for stories, perspectives and creatives that are rarely seen in large contexts. Its simplicity creates an inclusive design that is functional and user-friendly on a global level. A project with great potential to make a difference for a necessary shift in the creative industry.”⁣

Afripedia.com, världens första talangdatabas med kreatörer av afrikanskt ursprung runtom i världen. Plattformen lanserades 7 november 2019. Afripedia ska vara en global mötesplats där kreatörer kan nätverka, men också ett sökverktyg där potentiella uppdragsgivare kan hitta allt från fotografer och illustratörer till stylister och grafiska designers. Företaget är baserat i Stockholm grundat av Teddy Goitom och Senay Berhe.

/Africanent.se