ANNONS

Muntaga Sowe, Angela Nakitende och Ida Brink startar ett mentorprogram med vägledning för unga svarta i Sverige. Coal.Liance ska möjliggöra utbytet av idéer, erfarenheter och kompetens.

“2018 släppte Länsstyrelsen rapporten ”Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden”. Den belyser bland annat att svarta lämnas utanför arbetsmarknaden trots erfarenhet och utbildning. Idén till Coal.Liance föddes, ett mentorprogram med vägledning för unga svarta i Sverige.Vi ser behov av ett nätverk som har till syfte att öka andelen svarta inom branscher och näringslivet där vi idag är en minoritet. Det kanske finns någon i ditt nätverk som vill vara mentor, eller du kanske är på ett företag eller organisation som vill ingå i ett partnerskap med oss? Vi håller just nu på att bygga ett stall av grymma mentorer för att matcha med adepter som de ska handleda och utveckla under sex månader. Vi vill att nya generationen ska inspireras och stärkas av dessa individer och mentorer. De ska känna att en plats i de vita rummen ska vara lika självklar för dem som den är för många av er. Det är jag, Angela Nakitende och Ida Brink som är initiativtagare till detta tillsammans med en grym styrelse och nätverk av mentorer. Tagga gärna personer och företag som ni tror vill vara med oss på denna resa.”, skriver Coal.Liance medgrundare Muntaga Sowe på sociala medier.

Hemsida: www.coalliance.se

/Africanent.se

ANNONS