ANNONS

Definitivt 50 pers – en monologfestivalen presenterar Elefanten i rummet på Teatern Under Bron i Stockholm. En monolog av och med Segal Mohammed.

– Elefanten i rummet är en poetisk och suggestiv samtidsskildring som rör sig mellan drömmar och verklighet. En berättelsen om diasporans dilemman och om att ärva berättelser och nycklar till dörrar som inte längre finns, säger Segal Mohamed.

Segal Mohamed är en ung konstnär som investerar i sin gemenskap Angered för att förädla den med konst och poesi. Hon har bjudit hem politiker, drivit poesiskola och skapat föreställningar som spelats på bl a Västsverige mot rasism och nominerats för årets ”Spot on” på Scenkonstgalan två år i rad. Skrivskolan Qalam som hon drev tillsammans med bla Johannes Anyuru vann Publicistklubbens ”Dawit Isaaks pris” 2018. Under 2019-2020 har hon varit gästpoet för Kristianstadsbladet samt skrivit manus för kortfilmer och pjäser. Hon spelade i en svenska thriller serien De utvalda på Svt Play. Till hösten studerar hon till dramatiker och manusförfattare på Teaterhögskolan i Malmö.

2020 flyttar Teatern under bron till Liljeholmshamnen där en ny unik flytande kulturscen färdigställs av Stockholm Stad. Kulturpontonen tillika Stockholms nya nav för fri oberoende scenkonst; Teatern under bron Liljeholmshamnen.

Monologfestivalen pågår mellan 11 aug 2020 – 15 aug 2020

Föreställningen är slutsåld.

Foto: Johan Roman

/Africanent.se

ANNONS