Definitivt 50 pers – en monologfestivalen presenterar Elefanten i rummet på Teatern Under Bron i Stockholm. En monolog av och med Segal Mohammed.

– Elefanten i rummet är en poetisk och suggestiv samtidsskildring som rör sig mellan drömmar och verklighet. En berättelsen om diasporans dilemman och om att ärva berättelser och nycklar till dörrar som inte längre finns, säger Segal Mohamed.

Segal Mohamed är en ung konstnär som investerar i sin gemenskap Angered för att förädla den med konst och poesi. Hon har bjudit hem politiker, drivit poesiskola och skapat föreställningar som spelats på bl a Västsverige mot rasism och nominerats för årets ”Spot on” på Scenkonstgalan två år i rad. Skrivskolan Qalam som hon drev tillsammans med bla Johannes Anyuru vann Publicistklubbens ”Dawit Isaaks pris” 2018. Under 2019-2020 har hon varit gästpoet för Kristianstadsbladet samt skrivit manus för kortfilmer och pjäser. Hon spelade i en svenska thriller serien De utvalda på Svt Play. Till hösten studerar hon till dramatiker och manusförfattare på Teaterhögskolan i Malmö.

2020 flyttar Teatern under bron till Liljeholmshamnen där en ny unik flytande kulturscen färdigställs av Stockholm Stad. Kulturpontonen tillika Stockholms nya nav för fri oberoende scenkonst; Teatern under bron Liljeholmshamnen.

Monologfestivalen pågår mellan 11 aug 2020 – 15 aug 2020

Föreställningen är slutsåld.

View this post on Instagram

Coming up @teaternunderbron

A post shared by Segal Mohamed (@sehamoh) on

View this post on Instagram

OBS! Enligt Socialdemokraterna är rappare de sanna makthavarna. Snacka om att förskjuta sitt ansvar! Jag är trött på att våra konstnärer och ungdomar från förorten ska bli politiska måltavlor och behöva ta ansvar för komplexa samhällsfrågor då vår egen regering misslyckas med detta arbete. LÄGG ANSVARET DÄR DET HÖR HEMMA! Försvara våra konstnärer och deras konstnärliga frihet. Vi ska inte censurera sanningen om samhällets orättvisor och vi ska definitivt inte acceptera en journalists maktutövande över unga konstnärer. Bjud in social och arbetsministern eller utbildningsministern nästa gång du vill diskutera samhällsproblematik Malou!! OBS! Finns i min bio SKRIV UNDER NAMNINSAMLINGEN ”VI SOM TYCKER MALOU ÄR EN OVÄRDIG JOURNALIST” @greekazo ✊? @malou_von_sivers ??

A post shared by Segal Mohamed (@sehamoh) on

Foto: Johan Roman

/Africanent.se