DJ:n, arrangören och tv-producenten Thomas Gylling får Bellmanpriset av Stockholms stad. Pristagaren tilldelas en summa på 100 000 kronor.

Bellmanpriset ska tilldelas den som har skildrat eller beskrivit Stockholm ur ett konstnärligt perspektiv, använt staden sceniskt i det konstnärliga uttrycket eller bidragit till att ge en positiv bild av Stockholm som kulturstad i ett internationellt sammanhang.

Thomas Gylling är DJ och TV producent och kanske mest känd som programledare för SVTs Mosquito och Tropicopop. Som inspiratör och debattör har Thomas via radio, TV och egna kanaler spridit pop och rytmer från andra länder och öppnat upp för ett nytt musikutbud i svensk media.

Thomas Gyllings sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik. Hans engagemang har bidragit till ett mer internationellt samhälle. Förutom Mosquitos klubbar på Södra Teatern i Stockholm, gästspel i Pride tåget, Dagsfest på Trädgården är han bakom Nationaldagsfirandet vid Smeduddsbadet på Kungsholmen med en publik på ca 10,000 personer.

Nationaldagsfirandet 6 juni i Stockholm

Mosquito – Trädgården i Stockholm

/Africanent.se