ANNONS

Black Moose är en av Sveriges mest bokade Dj:s inom urban musik. 2012 klev han in som hus-Dj i radioprogrammet Kärleksattack På Svensk Hiphop på SR Metropol.

Han har arbetat med välkända svenska namn, baland annat Lazee, Näääk & Nimo, Ken Ring, Abidaz, Kartellen, Medina. Öppnat för internationella artister: The Game, Ice Cube, Wiz Khalifa, 50 Cent, Young Jeezy, Mos Def, Talib Kweli, Bone Thugs N Harmony, Maître Gims bara för att nämna några.

2019 släppte Black Moose singeln ”Tänker på mig” tillsammans med hiphopartisten Eínar och popartisten Danny Saucedo. Trion framförde låten i Idol – Tv4. Black Moose har prisats 3 gånger som årets Dj på Kingsize-galan – en numera nerlagd hiphopgala. Black Moose har alltid haft stora ambitioner för sig själv, idag turnerar han över hela världen. I Sverige känner han att han inte kan vara sig själv, han känner att landet inte är tillräckligt stort.

Africanent.se har intervjuat Black-Moose.

Hur gick samarbetet med Eínar och Danny Saucedo till?

– Jag blev Einars officiella DJ tack vare en gemensam vän. Jag kände inte honom personligen. Samarbetet med Danny var klart från början, Danny hade redan spelat in låten. Men jag kände att låten behövde någon mer intressant – jag tänkte på Eínar. ”The Moose is Loose style” är att gå och prata med artisterna – lägga upp en idé, en vision på hur jag ser det, jag väntar inte på någon. Jag gick direkt till Eínar och spelade upp låten, han gillade den. Efter giget på Idol ringde min mamma mig och grät ”U made it!”.

Eínar är en av Sveriges mest spelade hiphop artister just nu, i helgen vann han priset för Årets låt på P3 Guld-galan, 17-åringen är även Grammis nominerad.

– Det är go i den nya generationen. Dem tvekar inte. Man kan vänta månader på att den äldre generationer ska lägga en vers. De verkar nöja sig där dem är, de tänker inte stort.

Vem är din manager?

Filip Linder. Jag träffade honom för första gången när jag kom ut från fängelset, han hade kommit ut från häktet. Filip arrangerade festivaler, bokade olika artister. Vi hade ambitioner, istället för att göra olagliga saker, låt oss göra saker på ett lagligt sätt tänkte vi. Han är super driven och nöjer sig inte med Sverige. Sen har jag även ett bra team på Warner Music, min agent Kabiru Bello och pressansvarig – Sara Faj. Min tour manager heter Pa Modou Touray och min rådgivare är min pappa Abdoulie Jallow.

Hiphopmusiken är den största genren i Sverige, i ditt senaste inlägg på Facebook kritiserar du innerstadsklubbar som inte vill boka dig. Du har blivit prisad som Årets DJ 3 gånger till att bli associerad till DJ:n som drar fel publik, varför tror det har blivit så?

– Bokningar har dem alltid velat göra, det handlar om marknadsföringen. De vill att jag ska marknadsföra eventet några timmar innan klubben startar för att inte dra dit fel folk. De vill inte ha invandrare till klubben. Många vågar inte säga det öppet. De vill spela vår musik och ha kulturen för sig själva.

De vill ha mig som hus-Dj, men jag kan inte spela på en plats jag inte kan stå för. Jag förknippas med Rinkeby, fast jag är från Västerås. Jag kom till Stockholm med stora förhoppningar och mål. När jag tittar tillbaka klappar jag mig själv på axeln. Men här i Sverige känner jag att jag inte kan vara mig själv.

Hur ser framtiden ut, kommer du att lämna Stockholm?

– Som pappa till min son kommer jag att åka fram och tillbaka, som Black Moose kommer jag att lämna Sverige. Sverige har gjort mig till den jag är idag. Utomlands tas jag emot med öppna armar, de ser ett värde i mig. Jag vet vad jag har för ambitioner. Jag vill komma långt. USA är nästa mål. På grund av mitt tidigare fängelsestraff har jag inte kunnat åka ut, men nu 2020 är allt klart, jag kan åka. Efter mitt samarbete med BET Cypher 2016 fick jag många förfrågningar. Jag är redo nu.

Vad har du på agendan 2020?

– Det kommer att handla om Black Moose, det kommer att vara fokus på mig och utlandet. Jag känner att jag gjort mitt i Sverige, jag vet vad jag är kapabel till, jag har fyllt stora ställen, som ensam Dj-akt. Jag åker ut på turné, funderar på att ta Ricky Rich och Elias Abbas till Lagos i Nigeria och spela in en musikvideo. Jag sitter på 3 starka singlar. Maleek Berry och jag har en god relation, vi kommer definitivt att jobba ihop. UK är det nya USA, det finns stora möjligheter.

DJ Black Moose

Kommande spelningar

Om

Black Moose – Pa Modou Jallow har rötter i Gambia

Familj Frun Aisha Jallow, paret väntar en flicka. Black Moose har en 3-årig son –Masireh Jallow från ett tidigare förhållande.

Stad Västerås

/Africanent.se

ANNONS