Följ @njoforpresident

Skandinaviska afrobeatskungen Njol har jobbat på målmedvetet och knutit kontakter internationellt sedan solodebuten 2017. “Vero” är ett samarbete mellan artisten och den nigerianska stjärnproducenten Spellz samt låtskrivaren Klem associerad med akter som Rick Ross, Wizkid, Davido m.fl.

Hur kom singeln “Vero” till?

-Singeln Vero gjorde jag tillsammans med Spellz och låtskrivaren Klem som har skrivit många hits med Yemi Alade. Jag åkte ner till Lagos i samband med videoinspelningen till “MAKA WHY” med artisten Latoria. Låten handlar om hur den här personen du verkligen gillar gör dig lite galen. En person som har något slags grepp om dig. Vero är också en förkortning av Latinska ordet ”veritas” som betyder sanning. Resten överlåter jag till fantasin!

Spellz, har gjort betydande samarbeten med artister som Wizkid, Davido Tiwa Savage, Wande Coal, Tinashe m.fl. Hur var det att samarbeta med Spellz?

-Du vet när du klarar av något stort prov, tar körkort eller gör något som verkligen betyder något? Exakt så kändes det. Han är ett super geni, talangfull och otroligt ödmjuk. Jag har fått möjligheten att lära känna honom som person, businessman och musiker. Han tror verkligen på vårat projekt och ger mig självförtroendet inom afrobeats vilket jag är otroligt tacksam för. Det hade inte varit möjligt att bygga denna kontakt utan John Mike Friday.

Vad betyder ett samarbete med en producent som Spellz?

-De betyder mycket. Som sagt är han också en mentor och storebror. Han utvecklar och lägger in sin touch på min musik som är nice. Han lär mig nya saker hela tiden. Han jobbar med dem största inom afrobeats, vilket gör att jag en dag kommer att bli en utav dem.

Katr Family som du tillhör är en del av ditt artisteri och entreprenörskap, vad är syftet med plattformen?

-Vårt mål är att koppla samman så många olika artister som möjligt, producenter, musiker överlag. Det är ett sätt att skapa en bro mellan olika länder och dela med oss, men även kunna få kunskap om musiken och hur den görs. Vi vill kunna ge möjligheten till människor att kunna ta del utav musik som man vanligtvis inte är i kontakt med. Vi har redan länkar mellan Nigeria, Sverige, Gambia och England med artister av hög rang och producenter med vad vi anser är kvalitet!

Förhandsboka singeln “Vero” här!

Hör Njol på Spotify

/Africanent.se