CinemAfrica startade 1998 och är Skandinaviens största afrikanska och afrikanska diaspora filmfestival, som syftar till att fira kulturer och människor genom filmens språk.

Förutom en årlig filmfestival och evenemangs undersökningar som hålls hela året är CinemAfrica också en pedagogisk plattform för barn och ungdomar.

Filmfestivalen pågår från 3-6 oktober 2019.

Festivalen tar emot filmbidrag fram till den 1:a juni 2019, mer information hittar du här!

Förra året firade CinemAfrica 20 år!

View this post on Instagram

Swipe ? Vilken fantastisk kväll!! Tack @cinemafricaswe för inbjudan till årets fest! Galan inleddes med öppningsnummer av dansaren Nikki Tsappos, en dikt av Augustpris vinnaren Johannes Anyuru, tal av politikern (Vänsterpartiet) Malcolm Jallow, hedrande till minnet av prisbelönta skådespelerskan Kudzai Chimbaira – en eldsjäl inom svensk teater. Filmen som visades var Félicité, regi – Alain Gomis (trailern finns på våran hemsida), filmen utspelas i Kongo- Kinshasa. Efterfesten i Guldfoajén med Dj @sugarcaneswe och framträdande av @mapiano och @officiallamix ?? . . What an amazing night!! Thank you @cinemafricaswe for inviting us to the party of the year! Opening act: dancer Nikki Tsappos, a poem by swedish literature price winner Johannes Anyuru, speach from left wing politician Malcolm Jallow, honoring speach in the memory of actress Kudzai Chimbaira. The movie that was showcased: Félicité, director – Alain Gomis (trailer is available on our website), the story takes place in Kongo- Kinshasa. Afterparty with Dj @sugarcaneswe and performamces @mopiano and @officiallamix ?? . . . . . . . . #filmfestival #film #mapiano #lamix #cinemaafrica #afrika #afrikan #oscarsteatern #felicité #afroscandinavian #cinemafrica2018

A post shared by Africanent.se (@africanent) on

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here