ANNONS

Följ: @liinxofficial

Liinx är en hiphop artist baserad i Stockholm. Efter flera års arbete som radio- och tv-värd i Kamerun som bland annat innefattade att bevaka hiphop musik flyttade Liinx från sitt hemland till Sverige 2009.

I strävan efter att skapa sitt egna varumärke som artist fick han ett namn genom att gå ihop med MudHouse Entertainment. Skivbolag är baserat i Kamerun. Huvudfokus blev att göra ocensurerad musik som betonar vikten av att berätta om de sociala orättvisorna i samhället. Hiphop musiken skulle användas som ett motiv för motivation, inspiration och utbildning.

Liinx har inspirerats och påverkats av dom stora hiphop ikonerna, såsom Tupac Shakur, Notorious BIG, Dr Dre, Jay Z, Nas, Common mf.l. Men snarare än att fokusera på industrins stereotypa bild som “bling, brudar och fina” bilar har artisten varit angelägen att använda hiphop mediet för att berätta historier från ett annat perspektiv. Att upplyfta människor med hoppets, uthållighetens och styrkans budskap. Anledningen till att Liinx sjunger på engelska, pidgin engelska och franska är för att uttrycka sin livshistoria. Men viktigast av allt, hans barndomsupplevelser från Kumba. Blandningen dom olika språken gör det enkelt för musiken att nå ut till fler människor.

Liinx och Mudhouse Entertainment har introducerat hiphop musik från Kamerun till världen i samband med att artisten blivit inbjuden att framträda i olika delar av Europa.

Kolla in senaste musikvideon till nysläppta singeln “La Vie”!

/Africanent.se

ANNONS