I veckorna som gått lottade vi ut i samarbete med Luger, en Sveriges största konsertarrangörer med både nationella och internationella akter, biljetter till afrotraop artisten MHD livespelning på Nobelberget.

Fredagen den 27 oktober glider vi in på Nobelberget, en relativt ny konsertlokal på Sickla industriväg 6, söder om Stockholm. Lokalen är packad med entusiastiska fans som förväntansfullt dansar till DJ Alpha, Sugarcane och support akterna Ibbe samt Gee Dixon från Stockholm.

Plötsligt efter en kort paus exploderar publiken när 23 – årige MHD kommer in på scen! Imponerande sjunger publiken med vartenda ord till låttexterna som är på franska och ger artisten den boost han förtjänar. Publiken verkar kunna identifiera sig med grabben som en gång var pizza bud från en av Paris förorter. Han blev en viral succé – det inger hopp om att drömmar kan slå in.

Africanent.se va på plats på gårdagens feta konsert med @mhdofficiel på @nobelberget i Stockholm @lugersweden ????? #africanentsweden

A post shared by African Entertainment Sweden (@africanentsweden) on

Han verkar trivas på scen och tar inget för givet. Texterna handlar om allt från tacksamhet till publiken som stöttat honom i “Bravo”, till att glömma konkurrensen och avundsjuka i “Fait le mouv”, till att hitta sin stora kärlek i “A Kele nta”. Trots sin unga ålder kan vi ana att hans tidigare erfarenheter har gett honom ett slags djup och tacksamhet över att kunna få göra det hans gör idag.

Alla dansar non stop från början till slut, publiken hurrar “MHD, MHD, MHD” och vid ett tillfälle instämmer artisten själv att Stockholm tillhör “Champions League” en referens till en utav hans låtar.


Det som var mindre bra var att support akterna drog ut lite på tiden vilket gjorde att man undrade om MHD någonsin skulle komma, men man kan säga att det var värt väntan!

/Africanent.se

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here