Den unga regissören och entreprenören Nicole Amarteifio som bland annat har rötter i Ghana är skaparen av succé serien An African City – http://www.anafricancity.tv/ . Nu är hon tillbaka med en ny dramaserie. Nicole blev hyllad av bland annat av Financial Times 2015 ”Top 25 African to watch”list, franska modetidningen Elle, Marie Claire m.m för serien. I serien skildrar hon den växande övre medelklassen på den afrikanske kontinenten och diasporan. Unga människor som har rötter i Afrika men som är uppvuxna/föda i andra delar av världen och vill återvända för att ta del/bidra till den snabbt växande ekonomin.

The Republic är en dramaserie, som utspelas i Ghana, huvudrollen spelas av Joselyn Dumas. I pilotavsnittet följer vi Joselyn Dumas ‘karaktär, politiske Amerley Oquaye Mitchell, hon och hennes kunniga team som förs ut ur förtidspension för att lösa ett mystiskt fall. Skådespelarna är Maame Adjei, Jasmine Baroudi, Briggitte Appiah, Mawuli Gavor, Andrew Adote, Ewvdzi Yamoah, Prince Amatey och Reks Brobby.

Beställ eller streama avsnitten via: http://www.therepublic.vhx.tv

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here