Det blev ingen vinst för Seinabo Sey men hennes magiska öppningsnummer med stråkorkester vinner våra hjärtan. Soul- drottningens varma stämma lyfte hela Partille Arena, därmed satte hon tonen för kvällens fest.

Rapparen Imennella vars musikkarriär gått i en rasande fart sedan debutsingeln ”Chagga” tog inte hem kategorin ”Framtidens artist”. På scen står hon i ”formation” tillsammans med 10 dansare. Hon levererar hennes vision av framtiden inom svensk musik. Tiden är inne för en entertainer och artist.

Galans stora vinnare var hiphop gruppen Hov1, Robyn, rapparen Fricky och Linnea Henriksson. Henriksson som fått en pånyttfödd succé sedan programmet ”Så mycket Bättre” i TV4 börjar året starkt med babylycka.

Finaste ögonblicket på galan kom när P3Guld gjorde en hyllning till minnet av Avicii. Kompisen och kollegan Carl Falk talade om sin vän samtidigt visades klipp från delar av Aviciis liv, senare kom ett medley av hans låtar. Inte ett öga torrt på arenan.

Programledaren Tina Merhafzoon och komikern Marcus Berggren ledde galan med bravur! Marcus är en skicklig komiker, han är rak. Några skämt är på artisternas bekostnad men det blir inget billigt personangrepp. Marcus är rolig, Instagram fenomenet fick till och med den svårflörtade medelålders publiken att skratta högt.

P3 Guld 2019 LIVE: Imenella Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P3 Guld 2019 Seinabou Sey Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P3 Guld 2019 Vinnaren av Årets pop – Linnea Henriksson Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P3 Guld 2019 Nelly, Henrik, Linnea, Tina, Fricky och Z.E Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Se samtliga vinnare här

Årets pop: Linnea Henriksson

Årets grupp: Hov1

Årets hiphop/r’n’b: Z E

Framtidens artist: Sandro Cavazza

Årets rock/metal: Graveyard

Årets dans: Robyn

Guldmicken: Hov1

Årets artist: Fricky

Årets låt: “Hon dansar vidare i livet” (Hov1)

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here