ANNONS

Följ: @ker.mbissane

www.kermbissane.com

“Guestaurant” (gäst – restaurang) är en sorts restaurang, det är som en middagsfest i någons hem, där betalande gäster dyker upp. De flesta ställen är i någons privata hem. Guestaurant drivs normalt av kockarna i sina egna hem. På grund av den konstellationen är närvaro endast efter överenskommelse. Gästerna brukar själva ta med sig dryck, som en flaska vin till exempel. Guestaurant har blivit den senaste trenden i storstäder, ett nytt sätt att samlas och umgås kring mat.

Det som gör det lilla extra är att maten serveras i en hemmamiljö för och av vänner. Hemlagad mat när den är som bäst helt enkelt.

Kër Mbissane handlar om passion för västafrikansk kultur, baserad på den legendariska senegalesiska Teranga som betyder gästvänlighet. “Det gastronomiska utbudet som finns i Sverige lider av en allvarlig brist på mat från den afrikanska kontinenten och speciellt västafrikansk mat” skriver Kër Mbissane på sin hemsida. Guestaurangen fokuserar på kända rätter från det senegalesiska köket som: Mafé, Yassa, Thèbou yap, Thiebou dieune, grillad fisk och snacks.

Företaget är baserat i Stockholm, priser sker på förfrågan, på menyn beskrivs alla olika rätter: Menu Kër Mbissane

Grundare av Kër Mbissane: Coura Mbaye

Foto: Kër Mbissae

/Africanent.se

 

 

 

 

ANNONS