ANNONS

I dag kan vi genom ett klick få hem det bästa av världens olika smaker till lunch, middag eller partyt. Det finns olika matkulturer som dominerar i Skandinaviens restaurang-, catering och foodtruck värld. Nu finns ett tillskott från det afro-karibiska köket! Genom ett klick kan Flavor-Boss – Skandinaviens första afro-karibiska cateringföretag erbjuda en mix av Väst- och Centralafrikanska såsiga rätter tillsammans med tapas liknande maträtter från det karibiska köket!

Africanent.se har pratat med Patricia Dianda även kallad ”FlavorBoss Trich” grundaren av cateringföretaget Flavor-Boss.

Vad karaktäriserar din matlagning?
-Jag lagar och serverar mat från grunden med av färska råvaror. En smakrik blandning av hemliga kryddor jag skapat genom att mixa mina favoritkryddor hämtat från mina rötter. Där finns även favoriter från andra olika matkulturer jag stött på och gillat.

Vad inspirerar dig?
– Människorn som äter min mat och ger mig feedback. De pushar mig att bli bättre!

Foto: Flavor-Boss

Hur förbereder du dig för ett catering event?
– Jag planerar först basen, servering och garnering beroende på maträtt. Jag älskar att ändra, prova på olika smaker och alltid göra om maten eller utseendet av en rätt innan varje beställning. Inför ett event är det större planering som krävs, allt från inköp till marknadsföring som måste planeras veckor innan. Det kräver att jag spenderar mycket tid för att hitta rätt inspiration så jag kan skapa något nytt varje gång samtidigt som jag behåller Flavor-Boss identitet.

Foto: Flavor-Boss

Vilket är ditt finaste matminne?
– Som liten var jag rund och go! Blev ofta kallad för “fufu och pondu” då det alltid var först på önskelistan av maträtter när jag vara hos min kongolesiska pappa. Mitt absoluta finaste matminne är dagen jag lärde mig att laga rätten, jag var så stolt och glad att jag äntligen kunde äta maträtten precis när jag ville.

Fufu är en matförstärkare istället för potatis, ris eller pasta, en rätt man äter med händerna formar som en sked och skopar upp en god gryta som ex. Pondu.

Pondu är en kassavalövsgryta gjord på växten kassava, palmolja och grönsaker mixade ihop efter många timmars kokande på spisen är den redo att avnjutas. Ofta görs den med fisk men kan även göras med kött, fågel eller vegetarisk.

Foto: Flavor-Boss

Vad vill du med din matlagning?
– Min vision är att skapa en mötesplats med mat och kultur i fokus. Där alla är välkomna och där människor oavsett ålder och bakgrund kan pröva på mat som dem själv kan känna igen och testa nya smaker med en atmosfär som sätter pricken över i:et.

Vad är bra mat för dig?
– Bra mat för mig är en mångsidig och smakrik måltid.

Vad lyssnar du helst på för musik när du lagar mat?
– Beror på vilken mode jag är i… Älskar soul, RnB, Zouk som ger en avkopplande känsla men oftast under mina catering och event behöver man energi och då pumpar afrobeats/dancehall i högtalarna.

Patricia Dianda också kallad ”FlavorBoss Trich” 25 år ägare och grundaren för Flavor-Boss.

“Med sitt skapande av Flavor-Boss första succé evenemang ”Afrokaribisk backyard BBQ”, Afrokaribisk tapaskväll “Afterwork” och samarbeten med Gladiatorerna, Afrikanska kulturfestivalen bland annat avslutade catering firman på sommarens Malmöfestival 2017. Flavor-Boss erbjuder er en mix av Väst- och Centralafrikanska såsiga rätter och även Karibisk färg och smakrik mat i form av tapas.

Vi erbjuder mer än bara mat!

Hos Flavor-Boss får du en upplevelse med din Afrokaribiska måltid. Vi skapar event åt våra kunder efter önskemål med vår kreativitet med allt från mat, dekoration och musik. En magisk upplevelse där vi gör om din drömplats till ett Afrokaribisk paradis!”

Ursprung:Pappa från Kongo, mamma från Sverige

Ålder: 25år

Bosatt: Malmö

Uppväxt: Malmö

Familj: Sambo (från Sierra leone) och dotter på snart 1,5 år.

Sociala medier/kontakt :

http://www.flavorboss.se/

Facebook: Flavor-Boss Catering

Instagram: @flavorbosstrich

/Africanent.se

ANNONS