Restaurang Babemba i Göteborg inriktar sig på västafrikansk mat, något som fram tills nu funnits i olika former av Catering.
På 90-talet när jag växte upp gjordes olika försök att driva restaurang med västafrikansk mat, men av någon anledning var det ett par som höll det inte måttet eller så gav människor gav upp för snabbt.
Nu kan vi frossa i en komplett menu och samtidigt bli erbjudna “svensk husmanskost” på västafrikanskt vis.
Slå dig ner, ta ett glas vin eller en kall öl och gör dig redo för en exploderande smakupplevelse! Sarah och Niklas, ägarna bakom restaurang Babemba har ambitionen att göra dig mätt och belåten efter att du besökt restaurangen. Kvalité och råvaror ska också vara viktig del i den ekvationen.
Rätten Tigadèguèna – Jordnöstsås bland annat som serveras på Babembas meny är känd världen över och är en nationell maträtt i Mali. I Senegal kallar man rätten Mafè. Jordnötterna är odlade i Mali som även exporteras utanför landet.
3 varmrätter som serveras på Babemba
Egusi
Nigeriansk gryta gjort på vattenmelonsfrö, spenat, paprika, lök, tomat, palmolja etc. serveras med kött eller vegan, att äta med ris eller fufu (matbanan & yam alt. mannagryn).
Gwambora/Sopkandja
Västafrikansk okragryta. Okra, lök, tomat, soumbala, vitlök att välja med kött (innehåller fiskpulver) eller vegan (utan fiskpulver). Serveras med ris eller fufu (matbanan & yam alt. mannagryn).
Kyckling Yassa/Vegan
Lök, ingefära, senap, tomat, citron, oliv-rapsolja vinäger och mix grönsaker. Serveras med ris och alloco (matbananer).
Om du vill njuta av maten i en annan miljö erbjuder Babemba catering.
Priser: Förrätter 59-79 kr, varmrätter 89-159 kr, efterätter 59-69 kr
Adress: Engelbrekstgatan 55, Göteborg
Öppetider: Månd-fred 11.30-22.00, Lörd 12-22.00, Sönd 12-22.00
Lunch: Månd-fred 11.30-15.00
Hemsida: Restaurant Babemba
Facebook: Babemba
/Africanent.se